top of page

Fel het voorjaar in

Bijgewerkt op: 27 jan. 2022

Heldere tinten en ‘schokkende’ patronen in 2022!


De wereld van kleding en mode is voortdurend in beweging. Elk jaar zijn er wel nieuwe trends die op de voorgrond treden. Vorig jaar was veel kleding nog gericht op eenvoud en bruikbaarheid. Dit had deels te maken met de epidemie. Wanneer mensen veel thuis zijn, groeit logischerwijs de interesse om comfortabele kleding te kunnen dragen. Zet deze trend in 2022 door? Of zijn er grote veranderingen? ViolanteFashion vertelt er alles over.


Volgens experts van het WSGN zullen in 2022 een aantal specifieke thema’s de boventoon gaan voeren. In tegenstelling tot 2021 - waar vooral gefocust werd op eenvoud en bescheidenheid - zal 2022 zich onderscheiden door vrolijke en optimistische kleuren en patronen. Benieuwd hoe dat er precies uit gaat zien? Wij zetten de belangrijkste kledingtrends voor jou op een rijtje.


De kledingtrends van 2022

Het voorjaar is een bijzondere tijd waarin de natuur volledig opbloeit. Bloemen en planten komen weer uit de grond en beginnen al snel vrolijke kleuren te vertonen. De kleding die u draagt, moet goed passen bij deze fijne en zachte periode. Een aantal tips van de redactie;


Botergeel

Er zijn weinig kleuren die er even vrolijk uitzien als de kleur geel. Het is immers de kleur van de zon, verschillende bloemen en van fruit zoals ananassen en bananen. Normaal gesproken heeft boter een intense kleur maar botergeel is juist een stuk zachter. Deze lichte tint kan bovendien goed worden gecombineerd met neutrale kleuren zoals grijs en zwart.


Fel oranje

Oranje is één van de meest opvallende kleuren en deze komt bovendien terug in meerdere jaargetijden. Het is een ietwat gewaagde kleur die het ene jaar enorm trending is en het volgende jaar weer snel uit de mode valt. In het voorjaar van 2022 zal fel oranje regelmatig op het straatbeeld te zien zijn.


Fuchsia

Deze kleur is vernoemd naar de ‘Fuchsia’, een bloemetje met een felroze kleur. Deze opvallende en unieke kleur staat beter bekend als magenta. Samen met fel oranje en Atlantisch blauw is Fuchsia één van de meest opvallende tinten.


Olijfgroen

De aangename groene kleur van olijven heeft al eerder zijn intrede gedaan in de kledingwereld. Olijfgroen is een uitstekende kleur voor feestelijke evenementen of zakelijke gelegenheden.


Atlantisch blauw

Blauw is een felle kleur en straalt meestal iets van ‘orde’ uit. Toch heeft het Atlantische blauw een vrolijke toon. Daarom is deze kleur uitermate geschikt voor het komende voorjaar. De felle tinten zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Bovendien is Atlantisch blauw, evenals Fuchsia en olijfgroen, een passende kleur voor formele gelegenheden.

Comments


bottom of page